Promo icon

100% tevredenheidsgarantie

Promo icon

Expressbezorging binnen 3 tot 4 werkdagen

Promo icon

Gratis verzending boven 50€

14 dagen recht op geld terug

Promo icon

Bewezen kwaliteit

Promo icon

100% tevredenheidsgarantie

Promo icon

Expressbezorging binnen 3 tot 4 werkdagen

Promo icon

Gratis verzending boven 50€

14 dagen recht op geld terug

Promo icon

Bewezen kwaliteit

Menstruatie Bloat: De stille moordenaar van je skinny jeans?

Het premenstrueel syndroom (PMS) is een aandoening die veel vrouwen treft in de dagen voor hun menstruatie. De symptomen kunnen sterk variëren, maar omvatten stemmingswisselingen, een opgeblazen gevoel en vermoeidheid. Een symptoom dat vaak wordt gemeld door vrouwen met PMS is gewichtstoename. Maar is er echt een verband tussen PMS en gewichtstoename? En zo ja, wat kunnen vrouwen dan doen om dit aspect van hun menstruatiecyclus te beheersen? In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen.

 

Laten we eerst eens kijken naar de wetenschap achter PMS. PMS wordt vermoedelijk veroorzaakt door hormonale schommelingen tijdens de menstruatiecyclus. Er wordt met name aangenomen dat veranderingen in de oestrogeen- en progesteronniveaus kunnen bijdragen aan de symptomen van PMS. Het oestrogeengehalte stijgt meestal in de eerste helft van de menstruatiecyclus, terwijl het progesterongehalte in de tweede helft toeneemt. Deze hormonen kunnen allerlei effecten hebben op het lichaam, zoals het beïnvloeden van de stemming, de eetlust en het energieniveau.

 

Is het normaal om aan te komen?

Het is normaal dat vrouwen tijdens hun menstruatiecyclus drie tot vijf pond aankomen, wat meestal verdwijnt na een paar dagen bloeden. Deze gewichtstoename is een veel voorkomend lichamelijk symptoom van het premenstrueel syndroom (PMS), dat verschillende lichamelijke, emotionele en gedragssymptomen omvat waar vrouwen enkele dagen tot twee weken voor hun menstruatie last van kunnen hebben.

 

Deze symptomen worden veroorzaakt door hormonale veranderingen in de menstruatiecyclus, die een natuurlijk onderdeel zijn van het voortplantingsproces. PMS is een veel voorkomende aandoening die meer dan 90% van de vrouwen met een menstruatie treft.

Over het algemeen is gewichtstoename tijdens de menstruatie een normaal verschijnsel, en er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt.

Hoe houdt PMS verband met gewichtstoename?

1. Hormonale veranderingen

Tijdens de menstruatie schommelen de niveaus van oestrogeen en progesteron in het lichaam. Deze hormonale veranderingen kunnen leiden tot het vasthouden van water, wat kan leiden tot gewichtstoename. Bovendien kunnen hormonale veranderingen je stofwisseling beïnvloeden, waardoor je lichaam gemakkelijker vet kan opslaan.

 

2. Toegenomen eetlust

Veel vrouwen hebben tijdens hun menstruatiecyclus meer eetlust. Dit kan worden toegeschreven aan hormonale veranderingen en veranderingen in de bloedsuikerspiegel. Meer eten dan normaal kan leiden tot gewichtstoename, vooral als je niet genoeg beweegt om de extra calorieën te verbranden.

3. Stress

Stress kan ook bijdragen tot gewichtstoename tijdens de menstruatie. Als je gestrest bent, maakt je lichaam een hormoon vrij dat cortisol heet. Hoge niveaus van cortisol kunnen leiden tot verhoogde eetlust en kunnen ervoor zorgen dat je lichaam meer vet opslaat.

 

4. Afname van magnesium

Als je menstruatie begint, daalt het magnesiumgehalte geleidelijk. Deze daling kan suikerhonger uitlokken en bijdragen tot gewichtstoename. Magnesium is een mineraal dat de hydratatiestatus van je lichaam regelt. Een laag magnesiumgehalte kan uitdroging veroorzaken.

Uitdroging kan zich echter maskeren als honger. Het kan er ook voor zorgen dat je naar suikerrijke voeding verlangt terwijl je gewoon dorst hebt.

Dus, wat kunnen vrouwen doen om gewichtstoename door PMS te beheersen?

1. Bewegen

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om gewichtstoename tijdens de menstruatie te beheersen. Lichaamsbeweging bevordert de stofwisseling, wat de effecten van hormonale veranderingen kan tegengaan. Bovendien kan lichaamsbeweging helpen om stress te verminderen, wat ook kan bijdragen tot gewichtstoename.

 

2. Supplementen

Bepaalde supplementen kunnen ook helpen om gewichtstoename tijdens de menstruatie te beheersen. Magnesium, bijvoorbeeld, kan het vasthouden van water en een opgeblazen gevoel verminderen. Daarnaast kan vitamine B6 helpen om de hormonen te reguleren en de trek te verminderen.

3. Dieet

Gezond eten kan ook helpen om gewichtstoename tijdens de menstruatie te beheersen. Richt je op het eten van voedingsrijke voeding zoals fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende dranken en overmatige hoeveelheden cafeïne.

 

4. Hydratatie

Veel water drinken kan helpen tegen het vasthouden van water en een opgeblazen gevoel, wat kan bijdragen tot gewichtstoename. Probeer minstens 8 glazen water per dag te drinken.

Conclusie

Gewichtstoename tijdens de menstruatie is een veel voorkomende ervaring voor veel vrouwen. De oorzaken van gewichtstoename tijdens de menstruatie kunnen variëren, maar hormonale veranderingen, toegenomen eetlust en stress zijn veel voorkomende boosdoeners. Gewichtstoename tijdens de menstruatie kan worden tegengegaan door regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding, goede hydratatie en het gebruik van supplementen. Door een proactieve aanpak van gewichtstoename tijdens de menstruatie kunnen vrouwen een gezond gewicht behouden en zich op hun best voelen tijdens hun menstruatiecyclus.

Delivery
Nog slechts 50€ tot GRATIS LEVERING
Producten in winkelwagen

No products in the cart.

Speciale aanbieding alleen hier!

Voeg toe aan uw bestelling en bespaar!

-75%
FatBurn Tea*

Draagt bij aan de vetstofwisseling, elimineert overtollig lichaamsgewicht en onderdrukt op natuurlijke wijze het hongergevoel

27,90  6,98 
-70%
Detox Urinary (Urine ontgifting)*

2-in-1-detoxformule die helpt het lichaam te reinigen en de eliminatie van gifstoffen te verbeteren

30,90  9,28 
-80%
DETOX TEA PAKKET

Perfecte combinatie van twee theesoorten

53,56  10,71