Promo icon

100% tevredenheidsgarantie

Promo icon

Expressbezorging binnen 3 tot 4 werkdagen

Promo icon

Gratis verzending boven 50€

14 dagen recht op geld terug

Promo icon

Bewezen kwaliteit

Promo icon

100% tevredenheidsgarantie

Promo icon

Expressbezorging binnen 3 tot 4 werkdagen

Promo icon

Gratis verzending boven 50€

14 dagen recht op geld terug

Promo icon

Bewezen kwaliteit

4 waarschuwingssignalen van een leververvetting

 

Je lever is een van de belangrijkste organen in je lichaam, verantwoordelijk voor het afbreken en filteren van gifstoffen, het produceren van hormonen en het helpen bij de spijsvertering. De moderne levensstijl met zijn fastfood, alcohol en gebrek aan beweging kan echter zijn tol eisen van dit essentiële orgaan.

 

Een van de meest voorkomende leverproblemen is leververvetting, ook bekend als leversteatose. In dit artikel bespreken we de waarschuwingssignalen van leververvetting die u nooit mag negeren, en wat u kunt doen om uw lever te genezen en uw algehele gezondheid te verbeteren.

 

Leversteatose kan ernstige problemen veroorzaken

Leververvetting wordt gekenmerkt door de ophoping van vetcellen in de lever, wat na verloop van tijd kan leiden tot ontstekingen, littekens en leverschade.

Deze aandoening kan worden veroorzaakt door een reeks factoren, waaronder overgewicht, een hoog cholesterolgehalte, diabetes en overmatig alcoholgebruik. In sommige gevallen veroorzaakt leversteatose geen merkbare symptomen, maar na verloop van tijd kan het leiden tot ernstigere leverproblemen zoals levercirrose, leverfalen en zelfs leverkanker.

Daarom is het belangrijk om de waarschuwingssignalen te leren herkennen die wijzen op leverproblemen.

4 tekenen van een leververvetting

 

VERMOEIDHEID EN GEBREK AAN KRACHT

Dit zijn de twee meest voorkomende en minst begrepen tekenen van leverproblemen.

In het algemeen kunnen ze als volgt geïnterpreteerd worden: wanneer je lever gestrest is en geplaagd wordt door ontstekingen, zal je lichaam op een iets andere manier energie gebruiken. Het zal al zijn energie richten op het genezen van de lever, net als bij het bestrijden van een infectie. Dit proces kost veel energie en leidt meestal tot algemene vermoeidheid.

 

 

XANTELAZME

Hoewel de naam een beetje science fiction klinkt, zijn dit eigenlijk gele afzettingen rond de ogen die ontstaan door een verhoogd cholesterolgehalte.

De verklaring is eenvoudig: uw lever produceert gal, die zich verzamelt in de galblaas en wordt uitgescheiden wanneer u eet.

Gal helpt om vetten en cholesterol af te breken. Maar een zieke lever kan niet genoeg gal produceren om cholesterol af te breken, dus komt het op zeer onaangename plaatsen terecht – in dit geval rond de ogen.

VERANDERINGEN IN DE ONTLASTING

Als uw lever geblokkeerd is, is de kans groot dat u dagelijks last hebt van diarree. Omdat uw lever niet voldoende gal produceert, kunt u ook vet in uw ontlasting opmerken en witte ontlasting door niet-gereduceerde bilirubine – die uw ontlasting haar bruine kleur geeft.

 

JAUNDICE

Ongetwijfeld een van de belangrijkste indicatoren van leverproblemen. Je ziet dit als een gelige verkleuring van de huid en het oogwit.

Maar je weet waarschijnlijk niet dat het veroorzaakt wordt door rode bloedcellen, toch?

De lever is verantwoordelijk voor bilirubine, dat ontstaat bij de afbraak van rode bloedcellen. Ze zetten het om in gal, die vervolgens in de ontlasting wordt uitgescheiden. Als dit proces niet slaagt, begint bilirubine zich door het hele lichaam te verspreiden, waardoor de weefsels een gelige kleur krijgen.

Wat u thuis kunt doen om uw lever te genezen

Een van de meest effectieve manieren om leververvetting te behandelen is het veranderen van levensstijl, waaronder het verbeteren van je dieet en regelmatig bewegen. Het vermijden van voedsel met veel verzadigde en transvetten, geraffineerde koolhydraten en suiker kan de ontsteking in de lever helpen verminderen en de genezing bevorderen. Daarnaast kan levervriendelijk voedsel zoals bladgroenten, volle granen en magere eiwitten het ontgiftingsproces van de lever ondersteunen.

Hier is een snel en gemakkelijk recept voor een lever detox drankje dat je thuis kunt maken:

Lever Detox Drink Recept:

 

 • 1 kop ongezoet cranberrysap
 • 1 kopje water
 • 1 el appelciderazijn
 • 1 theelepel verse gemberwortel, geraspt
 • 1 eetlepel citroensap
 • Snufje kaneel

 

Meng alle ingrediënten in een blender en drink het een week lang een keer per dag om je lever te helpen ontgiften.

Tot slot wil ik enkele superfoods met u delen die u regelmatig zou moeten consumeren, omdat ze worden beschouwd als het meest effectief voor leverregeneratie.

 

Dit zijn:

Mariadistel: Dit kruid wordt al eeuwenlang gebruikt om leverproblemen te behandelen en wordt verondersteld de lever te beschermen tegen schade en de regeneratie ervan te ondersteunen.

Artisjokken: Rijk aan antioxidanten en vezels, kunnen artisjokken helpen de galproductie te stimuleren en helpen bij het ontgiften van de lever.

Schisandra: Deze adaptogene bes zou de leverfunctie ondersteunen en beschermen tegen schade door milieugiffen.

Tarwegras: Tarwegras bevat chlorofyl, dat kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit de lever en de groei van gezonde levercellen kan bevorderen.

Chlorella: Deze groene alg bevat veel chlorofyl en andere voedingsstoffen die kunnen helpen zware metalen en andere gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, waaronder de lever.

Bij Nature’s Finest besloten we een manier te vinden om een complex van alle fice voedingsmiddelen op het menu te zetten om zoveel mogelijk mensen te helpen. En dat hebben we gedaan!

-50%

Gezonde Lever pakket

voedingssupplement

NATUURLIJK LEVER REINIGINGSPROGRAMMA
 • Voorkomt de opbouw van vet rond de lever
 • Bevordert de ontgifting van het lichaam
 • Voor een gemakkelijkere en ordelijkere spijsvertering
 • Helpt de vitaliteit te behouden
 • Helpt de longen gezond te houden
 • Ondersteunt de gezondheid van het hart
 • Beter welzijn en meer energie
250g | voor 25 dagen
Normale prijs:: 59,80 
29,90 
en bespaar 29,90 

Wat zeggen onze gebruikers?

Sarah

Ik voel me zoveel beter! Ik ben twee weken geleden met de producten begonnen en ik voel nu al de positieve effecten op mijn spijsvertering.

 

Emma

Hoewel ik zelden iets aanbeveel, moet ik toegeven dat ik echt tevreden ben over deze detox bundel. Eindelijk een normale spijsvertering en een geweldig welzijn

Delivery
Nog slechts 50€ tot GRATIS LEVERING
Producten in winkelwagen

No products in the cart.

Speciale aanbieding alleen hier!

Voeg toe aan uw bestelling en bespaar!

-72%
FatBurn Tea*

Draagt bij aan de vetstofwisseling, elimineert overtollig lichaamsgewicht en onderdrukt op natuurlijke wijze het hongergevoel

27,90  7,82 
-70%
Detox Urinary (Urine ontgifting)*

2-in-1-detoxformule die helpt het lichaam te reinigen en de eliminatie van gifstoffen te verbeteren

30,90  9,28 
-58%
Detox Anti-Age*

Een 2-in-1 schoonheidsdetoxformule die helpt het lichaam te reinigen en oxidatieve celschade te voorkomen

30,90  12,98